Student učitelství a zkušenost stávky - Pavel Brebera (Pedagogická Orientace, 2017)
V mnohých debatách o sociálních proměnách české společnosti zaznívá v souvislosti s tématem prestiže učitelské profese jako jedna z otázek možnost stávky jako konkrétní formy prosazení profesních požadavků. V tomto příspěvku bude prezentována autentická zkušenost ze stávky učitelů 1.9.2003 z pohledu studentů učitelství na jejich dlouhodobé pedagogické praxi.