Foreldres arbeidsliv og barns erfaringer – en kunnskapsoversikt - Brita Bungum (Barn, 2008)
Denne artikkelen er en kunnskapsoversikt med temaet foreldres arbeidsliv og barns erfaringer. Det er et stort tema som kan romme mange ulike innfallsvinkler og problemstillinger. Jeg har derfor valgt å gi en oversikt over feltet gjennom å fokusere på utviklingen med utgangspunkt i arbeidslivsforskningen og på hvordan barn og familieliv er forstått gjennom denne forskningen. På denne måten ønsker jeg å få frem hvilke utfordringer dette feltet står overfor. Fremstillingen er til en viss grad blitt kronologisk, men jeg vil understreke at selv om nye perspektiver kommer til knyttet til arbeid, foreldre og barn, så betyr ikke det at tidligere forståelser ikke er i bruk lenger men at de like gjerne eksisterer side om side med nyere forståelser og perspektiver.