ФЕСТИВАЛЬ МУЗИКИ Й МИСТЕЦТВА У ВУДСТОЦІ, ЯК ВЕРШИНА РУХУ ХІПІ / THE WOODSTOCK MUSIC AND ART FAIR AS AN APEX OF THE HIPPIE MOVEMENT - Каєтан Шокальскі (Актуальні питання суспільних наук та історії медицини, 2017)
Шокальски Каетан Фестиваль музыки и искусства в Вудстоке, как вершина движения хиппи Аннотация. В конце 60-х годов ХХ века, субкультура хиппи была одним из самых масштабных молодежных движений во всем мире, особенно в Соединенных Штатах, где она и родилась. Целью этой научной статьи является отражение феномена этой идеи и апофеоза ее воплощения, определение причины глобального популярности движения хиппи и его внезапного упадка после фестиваля Вудсток. Ключевые слова: Вудсток, апекс, хиппи, идентичность, субкультура, толерантность, музыка. Шокальскі Каєтан Фестиваль музики й мистецтва у Вудстоці, як вершина руху хіпі Анотація: Наприкінці 60-х років ХХ століття, субкультура хіпі була одним з наймасштабніших молодіжних рухів в усьому світі, особливо в Сполучених Штатах, де вона й народилась. Метою цієї наукової статті є відображення феномену цієї ідеї та апофеозу її втілення. Все почалось із зустрічі чотирьох людей, яких поєднувало просте бажання зібрати кошти для музичної студії. Це бажання, в кінцевому результаті переросло у великий культурний захід. Вудсток був піком культури хіпі. Метою статті є також визначення причини глобальної популярності руху хіпі та його раптового занепаду після фестивалю Вудсток. За мету також було поставлено показати справжню історію цих подій. Вудсток не був святом любителів наркотиків, так як вважає більшість людей. Він став проявом ідеї та права на свободу альтернативних поглядів. Ідеї, яка була так сильно засуджена консервативною частиною суспільства, отримали потужну підтримку від найвизначніших митців тих років. Фестиваль музики й мистецтва у Вудстоці був унікальним явищем. Після цієї події, почався спад у розвитку всієї культури хіпі. Жоден інший Вудсток не досяг такої величини. Ця подія є прекрасним прикладом того, що масштабні події можуть мати позитивні і глобальні наслідки. Фестиваль змусив багатьох людей переосмислити суть констант, представлених хіпі, в тому числі свободи, любові і терпимості. Ключові слова: Вудсток, апекс, хіпі, ідентичність, субкультура, толерантність, музика