مطالعه خواص مخزنی و غیر مخزنی در سنگ مخزن هیدروکربنی (Pizhūhish-i Naft, 2013)
تنوع بافت نوع سنگ مخزن در مخازن هیدروکربنی، تأثیر مهمی در کنترل تولید نفت دارد و این تأثیر به نحوی است که فشار جابه‌جایی سیال را به هنگام تولید کنترل می‌کند. مناطقی از سنگ مخزن که ارتباط بین منافذ شبکه ضعیفی را تشکیل می‌دهد، دارای بازدهی مؤثر کمی هستند، مطالعه نمودارهای فشار موئینه و مقاطع حاصل از نمونه‌های سنگ مورد مطالعه نشان می‌دهد که در سه نوع تخلخل موجود در سنگ مخزن، تخلخل‌های نوع حفره‌ای و قالبی از کیفیت مخزنی خوب تا متوسطی برخوردار هستند و در نواحی از مخزن که تخلخل از نوع ریز بلوری است، به سبب ارتباط ضعیف بین منافذ و مجاری ارتباطی، سنگ مخزن دارای بازدهی مؤثر کمی می‌باشد.