بررسی ژئومورفولوژیکی استان ایلام از منظرگاه ژئومورفوتوریسم با تأکید بر تنگه های استان - مهدی احمدی; امید ابراهیمی; آرمان قیسوندی (اطلاعات جغرافیایی, 2012)
یکی از راهبردهایی که اخیراً در کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفته، توسعه وگسترش توریسم در مناطق محروم و دارای پتانسیل‌های لازم برای توسعه گردشگری است. حفاظت از  محیط به عنوان یک امر مهم در نقاط مختلف جهان، احساس  می‌شود. در بسیاری از نقاط جهان حفاظت از اکوسیستم و نگهداری از حیات زیست به عنوان یک مسئله مهم تلقی می‌شود. در این مقاله به بررسی ژئومورفولژی استان ایلام در غرب کشور با تأکید بر منابع ژئوتوریسمی پرداخته شده است. تنوع ژئومورفولژی استان سبب خلق منابع بی‌بدلیل در حوضه ژئوتوریسم شده است که می‌تواند این استان را به یکی از مناطق توریستی تبدیل کند. در  این بررسی ویژگی زمین‌شناسی و ژئومورفولوژیکی تنگه‌های استان شناسایی گردیده راه‌کارهای لازم برای استفاده از این منابع باارزش ارائه شده و خصوصیات منحصر به فرد این اشکال با تأکید بر جذابیت آنها شناسایی گردیده است.