HARRE VAKASININ SEBEPLERİ HAKKINDA BAZI MÜLAHAZALAR - Ünal KILIÇ (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2000)
Yezid döneminin Kerbela’da Hz. Hüseyin ve taraftarlarının feci bir şekilde öldürülmesinden sonraki ikinci önemli olayı da Medinelilerin isyanı ve bu isyan neticesinde gerçekleşen Harre vakasıdır. Öyle ki Yezid denildiğinde günümüz insanının zihnine ilk gelen olay Kerbela ve Harre vakasıdır. Böylesine büyük yankılar uyandıran Harre vakasının nasıl gerçekleştiğinden ziyade söz konusu hâdisenin sebepleri üzerinde durulacaktır