Майбуття як філософсько-футурологічна проблема - Liudmyla Opeida; Artur Opeida (Соціологічні студії, 2020)
У статті аналізується проблема прогнозування та моделювання майбутнього. Конкретизуються поняття «майбуття» та «прийдешнє» у порівнянні з «теперішнім» та «минулим». Акцентується увага на тому, що методологічною основою футурологічних досліджень завжди була філософія з її світоглядно-прогностичною функцією. Для ефективнішого вирішення проблеми необхідне поєднання обидвох підходів. Більше того, прогнозування майбутнього вимагає міждисциплінарних досліджень.