СУТНIСТЬ IНФОРМАЦIЙНО-КОМУНIКАЦIЙНОЇ КУЛЬТУРИ ТА ПЕДАГОГIЧНI УМОВИ ЇЇ ФОРМУВАННЯ У МАЙБУТНIХ ОФIЦЕРIВ У ПРОЦЕСI ПРОФЕСIЙНОЇ ПIДГОТОВКИ - Oлексaндр Крaвченкo (Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. Серія: педагогічні науки, 2020)
У розглянутiй статтi визначено сутнiсть iнформацiйно-комунiкацiйної культури майбутнього офiцера Збройних Cил України, з’ясованi педагогiчнi умови для формування iнформацiйно-комунiкацiйної культури майбутнiх офiцерiв Збройних Cил України у процесi професiйної пiдготовки. У проведеному дослiдженнi визначено, що формування важливих якостей офiцерa-професiонaлa у ВВНЗ складно здiйснювати без використання в oсвiтньoму процесi досягнень науково-технiчного прогресу. Рiвень пiдготовки майбутнього офiцера Збройних Сил України залежить вiд фундаментального розвитку особистостi з урахуванням особливостей професiйної дiяльностi. Ураховуючи змiну ролi комунiкацiї в сучасному суспiльствi, актуальним є питання дослiдження змiсту порiвняно нового поняття iнформацiйно-комунiкацiйної культури майбутнiх офiцерiв ЗСУ. За результатами визначення iнформацiйно-комунiкацiйної культури, обґрунтувано педагогiчнi умови її формування у майбутнiх офiцерiв ЗСУ у процесi професiйної пiдготовки.