Про деякі питання класифікації учасників провадження у справах про адміністративні правопорушення - O.I. Ostapenko; O.I. Baik (Аналітично-порівняльне правознавство, 2023)
У статті зауважено, що сьогодні доволі спірними залишаються пояснення сутності понять «процес» і «процесуальна процедура» з посиланням на те, що вони, певною мірою, є близькими до послідовних процесуальних дій сторін (учасників), які спрямовані на досягнення за своїми наслідками юридично значимого результату. Водночас поняття «адміністративний процес» має ширший зміст у порівнянні з поняттям «провадження у справах про адміністративні правопорушення», адже, шляхом застосування норм адміністративного процесу, регулюванню піддається значно ширший спектр адміністративно-правових відносин, реалізація яких відбувається за участю сторін провадження у справі про адміністративне правопорушення.