بررسی رابطه بارش و رواناب در حوضه گوجان (سرشاخه کارون) - امیر گندمکار; توران رئیسی (اطلاعات جغرافیایی, 2012)
تأمین آب شیرین از مشکلات امروزه جهان و سال‌های آینده است. بحران آب بسیاری از مناطق جهان را فرا گرفته و در حال گسترش به دیگر نقاط جهان است و این بحران موجب بروز مشکلات دیگر هم شده است. کشور ایران از جمله کشورهای کم آب جهان است به طوریکه متوسط بارش سالانه ایران حدود یک‌سوم متوسط بارش جهان است. متوسط بارندگی سالانه در دنیا حدود 800 میلیمتر و در ایران حدود 250 میلیمتر است. البته مشکل بزرگ دیگر بارش‌ها در ایران، توزیع نامناسب فصلی بارش است، به طوریکه بیشتر بارش‌های ایران در فصل زمستان صورت می‌گیرد که کمترین نیاز به آب وجود دارد و مشکل دیگر هم توزیع نامناسب مکانی بارش است که در برخی نقاط متوسط سالانه به حدود 1800 میلیمتر می‌رسد در حالیکه مناطقی با متوسط بارش کمتر از 50 میلیمتر هم در کشور وجود دارد. بررسی رابطه بارش و رواناب حاصل از آن می‌تواند ما را در امر برنامه‌ریزی برای منابع آب یاری نماید. در این پژوهش با بررسی وضعیت بارش در حوضه گوجان و رابطه آن با رواناب منطقه مشخص گردید که در این حوضه ذخیره آبی ماهانه و سالانه وجود دارد.