SULARIN OZONLANMASINDAKİ GELİŞMELER - Ensar OĞUZ; Zeynep ÇELİK (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2001)
Ozon, hem endüstriyel hem de sentetik kimyada kullanılmaktadır. Bu nedenle birçok araştırmacı tarafından ozon'un organik kimyası ile ilişkili makaleler yayınlanmıştır. Ayrıca, onun hava ve su kirliliği problemlerindeki rolü bugün oldukça önemlidir. Ozon araştırmalarının bir sonucu olarak, ozonun endüstriyel, evsel ve içme suyu arıtımında gelecek için umut olacağı açıktır. Yüksek oksidasyon maddesi olan ozon atıksulardan toksik ve kirletici maddeleri uzaklaştırmak için kullanılmaktadır.