Міжнародний інвестиційний арбітраж як складова механізму відшкодування збитків, завданих військовими конфліктами - Ya. Khmelenko (Аналітично-порівняльне правознавство, 2024)
У статті досліджується можливість звернення до міжнародного інвестиційного арбітражу як однієї із складових механізму відшкодування збитків, завданих військовими конфліктами (в контексті російсько-української війни). Автором аналізуються норми джерел національного та міжнародного права, що дозволяють інвесторам,які зазнали різного роду збитків, внаслідок військових конфліктів, звертатися до арбітражних установ для вирішення суперечок, уникаючинаціональні правові системи та керуючись процедурними правилами, визначеними у відповідних положеннях міжнародного публічного права.