АНАЛІЗ РОБОТИ ПЕРИНАТАЛЬНИХ ЦЕНТРІВ У ВИХОДЖУВАННІ ПЕРЕДЧАСНО НАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ В УКРАIНІ - T. K. Znamenskaya; L. I. Nikulina; N. G. Rudenko; O. V. Vorobyova (Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина, 2017)
Сучасним лікувальним закладом, що об'єднує всі етапи надання висококваліфікованої допомоги матерям і новонародженим, виступає Перинатальний центр. Створення системи регіональних перинатальних центрів є всесвітньо визнаним шляхом зниження перинатальних втрат, частоти формування хронічної захворюваності та інвалідності в Україні. У статті розглянуто та проаналізовано досвід роботи перинатальних центрів за 2014 – 2016 роки, основні проблеми та пропозиції щодо підвищення ефективності надання медичної допомоги новонародженим в перинатальних центрах в Україні.