IMENIČKE SLOŽENICE S GLAGOLSKIM PRVIM DIJELOM - Eugenija Barić (Rasprave Instituta za Hrvatski Jezik i Jezikoslovlje, 1980)
U članku se, na osnovi preoblike i tvorbene analize, opisuju struktura i značenje tzv. imperativnih složenica. Opis pokazuje da u njihovoj strukturi nema imperativa i da je njihov drugi dio dvojak, zbog čega pripadaju različitim složničkim tvorbama. Ističe se da u tih složenica imamo spojnik -i-, da one uglavnom označuju osobu, i to tako da iznose njezinu bitnu karakteristiku, da se uglavnom upotrebljavaju iz podsmijeha i poruge i da je u njih bitno utvrditi i frazeološko značenje osnovnih riječi.