Dženderizam – novi oblik totalitarizma - Ivan Poljaković (Crkva u Svijetu, 2020)
Dženderizam je novonastajući koncept koji se odnosi na glavnostrujašku politiku koja nameće pozitivan pogled na kulturu smrti kao što su kontracepcija, pobačaj i rodna ideologija. Prezentiran je kratak opis uzroka i razvoja ovog novog totalitarizma kao i njegove posebnosti. Njegovo širenje nastalo je u tri faze: seksualna revolucija, pravo na pobačaj i rodna teorija. Ustvrđeno je da će dženderizam, iako s potpuno drugačijim alatima i karakteristikama u odnosu na prijašnje totalitarizme, ipak imati, i već ima, razorne posljedice na društvo u cjelini. Ovaj rad podastire dokaze za smrtna ishodišta prouzročena širenjem dženderizma i upozorava na njegov golem udarac u budućnosti, ne samo na individue nego i na narode kao takve.