الگوی همسویی میان راهبرد‌های منابع‌انسانی با راهبردهای سازمان (مطالعه‌ی موردی: بانک رفاه) - مهدی فتحی مقدم; یوسف محمدی مقدم; ندا نفری; نادر شیخ الاسلامی کندلوسی (مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی, 2022)
یکی از عوامل ارتقای کیفی و پیشرفت هر سازمان، همسویی میان راهبردهای منابع انسانی و سازمانی است؛ زیرا منابع انسانی مهم‌ترین سرمایه‌ی یک سازمان به‌شمار می‌رود. راهبرد‌های ترسیم‌شده در سازمان توسط نیروی انسانی تدوین می‌شود؛ بنابراین ضرورت دارد اقدامات انجام‌گرفته توسط منابع انسانی با اهداف سازمان هم‌راستا باشد. همسوسازی به سازمان کمک می‌کند که از منابع اثربخش‌تر بهره گیرد و درنتیجه، هزینه‌های خود را کاهش داده و سرعت خود را در بهره‌برداری از فرصت‌های محیطی افزایش دهد. بانک‌ها نیز یکی از مهم‌ترین سازمان‌هایی هستند که رشد و ارتقای کیفی آنها می‌تواند تأثیر مثبتی بر ارائه‌ی خدمات اجتماعی داشته باشد. این پژوهش با استفاده از روش داده‌بنیاد و باهدف بررسی و تحلیل ارتباط عوامل ایجادکننده‌ی همسویی میان راهبرد منابع انسانی و منابع سازمانی انجام‌شده است. جامعه‌ی آماری این تحقیق شامل 15 نفر از کارشناسانی بود که حداقل 2 سال در اداره منابع‌انسانی بانک رفاه در حوزه منابع‌انسانی سابقه کار داشتند و نیز سمت مدیریتی (مدیریت عالی، میانی، اجرایی) را تجربه کرده و دارای تحصیلات حداقل فوق‌لیسانس بودند. نتایج پژوهش نشان داد که مهم‌ترین عوامل مؤثر بر همسوسازی منابع انسانی و منابع سازمانی عبارتند از متغیرهای علی، شامل: ایجاد محیط مناسب کار، روحیه مدیران، امنیت روانی کارکنان، حمایت سازمان از نیروها، اخلاق‌مداری، ارتقای کیفی نیروهای جذب‌شده، شایسته‌سالاری، رفع نواقص سازمان و رضایت کارکنان؛ شرایط زمینه‌ای، شامل: رشد اخلاقی کارکنان، توجه به رفاه کارکنان، تأمین اعتبار،حذف هزینه‌های اضافی، برنامه‌ریزی منسجم در جهت اهداف سازمان، شناخت موانع رشد و ارتقای فناوری سازمان؛ شرایط مداخله‌گر، شامل: تبعیض میان کارکنان، سلایق مدیریتی و محدودیت در ارائه پیشنهادها و انتقادها.