Форум «якість життя та українське місто в епоху модернізації» - Tetiana Vodotyka; Igor Serdiuk (Місто: історія, культура, суспільство, 2023)
Проблеми якості життя в минулому на українському матеріалі є майже невивченими, та й саме це поняття все ще лише епізодично застосовують у нашій історичній науці. Водночас, його використання може дати продуктивні дослідницькі інструменти для розуміння історії через людину, її бажання, примхи, потреби, звички. Ми звернулися до дослідників та дослідниць різних міст із пропозицією поміркувати про те, наскільки якість життя є релевантною та цікавою категорією для історичної урбаністики, яким чином змінювались «їхні» міста в епоху модернізації та, відповідно, як (не)змінювався життєсвіт містян. При тому, що перелік питань залишався незмінним, опитувані могли обра- ти собі ті, що краще відображають їхні дослідницькі інтереси, або ж додати власні спостереження.