EDİNİLMİŞ MALLARA KATILMA REJİMİNİN SONA ERME SEBEPLERİ VE SONA ERME ANININ ÖNEMİ - Metin PEHLİVAN (Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2017)
01.01.2002 tarihinde Türk Medeni Kanunu'nu yürürlüğe girdi. TMK’nın yürürlük tarihinden itibaren yasal mal rejimi olarak, edinilmiş mallara katılma rejimi kabul edilmiş oldu. Bu çalışmamızda edinilmiş mallara katılma rejinin sona erme sebepleri ve sona erme anının önemine genel doktrindeki tartışmalara ve Yargıtay kararlarına da yer verilerek açıklanacaktır.