Клініко-патофізіологіне обґрунтування синдрому взаємного обтяження у постраждалих з бойовою комбінованою термо-механічною травмою та вогнепальними переломами довгих кісток - І. П. Палій (Український журнал військової медицини, 2023)
Мета. Проаналізувати особливості змін гомеостазу у постраждалих з бойовою комбінованою термо-механічною травмою (БКТМТ) та науково обґрунтувати оцінку тяжкості цих ушкоджень з подальшим передбаченням розвитку синдрому взаємного обтяження (СВО).