Bibliografija prof. dr. Janeza Pogačarja - Cvetka GRBEC; Nataša SIARD (Acta Agriculturae Slovenica, 2000)
Bibliografija obsega 452 prispevkov, napisanih v obdobju od 1965 do 2000. Vključuje tudi nekatera neobjavljena dela, predvsem prispevke s posvetovanj, ne vključuje pa raznih poročil in 20 radijskih prispevkov v oddaji Kmetijski nasveti (iz obdobja 1965 – 1984). Ocenjujemo, da smo v bibliografijo zajeli veliko večino profesorjevih prispevkov, nekaj pa jih žal ni bilo mogoče najti, predvsem iz zgodnjih let profesorjevega delovanja. Bibliografijo smo dopolnili, kolikor je bilo mogoče, s pomočjo NUK-a in Kmetijskega inštituta Slovenije.