АНДРАГОГІЧНІ ЗАСАДИ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ВЧИТЕЛІВ ПРИРОДНИЧО-НАУКОВИХ ДИСЦИПЛІН ЗАСОБАМИ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Iryna P. Vorotnikova (Інформаційні технології і засоби навчання, 2011)
В статті розглядається професійний розвиток вчителя в системі післядипломної педагогічної освіти згідно з андрогогічними принципами відповідно до розвитку інформаційної культури, ІКТ компетентності освітян: мотиви і потреби вчителів в використанні ІКТ ресурсів для професійного розвитку та сприйняття ними ІКТ як цінності, як засобу та середовища професійного розвитку, готовності до навчання з ІКТ як показником спроможності до професійного розвитку та саморозвитку засобами ІКТ, рівня сформованості ІКТ компетентності та основними напрямами її вдосконалення. Матеріали статті аналізують результати анкетування вчителів природничо-наукових дисциплін та окреслюють перспективи створення моделі професійного розвитку вчителів засобами ІКТ в післядипломній освіті.