Вроджені вади серця: частота, причини виникнення, предиктори плацентарно-плодових порушень - V.O. Galagan; V.P. Lakatosh (Сучасна педіатрія: Україна, 2023)
Серцево-судинна патологія на сьогодні залишається однією з основних причин захворюваності, смертності та ранньої інвалідизації в популяції. Вроджені вади серця (ВВС) посідають провідне місце серед інших вроджених вад (до 30%) і входять до складу найтяжчих станів - множинних вроджених вад розвитку в дітей.