Obszary działań na rzecz aktywności zawodowej osób w wieku 50+ - Adam Solak (Szkoła - Zawód - Praca, 2019)
Artykuł wpisuje się w jakże ważny nurt dyskursu z obszaru pracy ludzkiej i andragogiki. Jego celem jest ukazanie wybranych obszarów działań, które integralnie powiązane są z aktywizacją zawodową osób w wieku 50+. Omówiono w nim wybrane regulacje prawne, działalność instytucjonalną oraz zarządzanie wiekiem w tym zakresie aktywizacyjnym.