Вдосконалення контролю за параметрами процентної політики банків у системі банківського нагляду України - О. П. Заруцька (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2014)
Розглянуті методичні підходи банківського нагляду до контролю параметрів процентної політики банків. Визначено проблематику значного підвищення процентних ставок у період останньої фінансово-економічної кризи та необхідність розвитку диференційованих підходів до процентних ризиків, залежно від структурно-функціональних характеристик банків. Запропоновано шляхи вдосконалення підходів до контролю за параметрами процентної політики банків у системі банківського нагляду України.