ІНТЕГРАЦІЙНА ВЗАЄМОДІЯ МАРКЕТИНГУ ТА ЛОГІСТИКИ: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ - Євгеній Тяжкун (Економіка та суспільство, 2024)
У статті розглянуто питання ролі та взаємодії маркетингу та логістики в діяльності підприємств, їхній розвиток та перераховано нові напрямки розвитку. На основі аналізу систематизовано існуючі погляди і думки, що розвинулися в сучасній науці стосовно питання маркетингової логістики. Розглянуто як пов’язані між собою завдання та принципи маркетингової логістики. Досліджено питання розвитку галузі логістики та маркетингу на основі сучасних досліджень. Описано основні тенденції до гармонійного розвитку логістики в сучасному розвитку ринкової економіки. Проведено дослідження про новаторства для логістичних підприємств та запропоновано варіанти покращень: автоматизація, зелена логістика, блокчейн-логістика. Розглянуто основні пункти того, що необхідно розвивати для збільшення потоку клієнтів. Описано основні вимоги, які клієнти висувають до логістичних компаній.