Моделювання антен на основі феритових фазообертачів на ефекті Фарадея - А.С. Дудуш; В.І. Мельник; М.А. Шевченко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2021)
Антени на основі дискретних взаємних феритових фазообертачів на ефекті Фарадея широко застосовуються в якості елементів двовимірних плоских фазованих антенних решіток (ФАР) РЛС протиповітряної оборони. В статті проведено аналіз наукових публікацій та літератури, присвячених питанням конструювання даного типу випромінювачів. Узагальнено інформацію щодо розрахунку та вибору параметрів конструкції даного типу антен. Приведено методику створення математичної моделі елементу пасивної ФАР на основі взаємного феритового фазообертача на ефекті Фарадея у системі автоматизованого проектування CST Studio Suite. Представлено результати моделювання основних параметрів даної антени у X-діапазоні.