بررسی تأثیر مصرف مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر ترکیب بدن - Mahdiye Sheykhi; Leila Azadbakht (مجله دانشکده پزشکی اصفهان, 2014)
مقدمه: اسید لینولئیك مزدوج (CLA یا Conjugated linoleic acids) به گروهی از ایزومرهای اسید لینولئیك (18:2) که یک اسید چرب ضروری است، اطلاق می‌شود. به نظر می‌رسد اسید لینولئیك مزدوج یک مکمل رژیمی برای کاهش وزن و چربی بدن می‌باشد. مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف این مکمل بر ترکیب بدن انجام شد. روش‌ها: ابتدا از پایگاه‌های Pubmed و SID مقالاتی که در عنوان خود دارای یکی از کلمات Conjugated linoleic acid، Body composition، Adipose tissue، Lean body mass، BMI، Obesity، Weight retention و Free fatty acid بودند، انتخاب شدند و در نهایت 22 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: مطالعات متعدد نشان دادند که مکمل اسید لینولئیك مزدوج سبب کاهش وزن و کاهش توده‌ی چربی در کوتاه مدت در انسان می‌شود و در مورد اثرات مصرف طولانی مدت مکمل اسید لینولئیك مزدوج بر ترکیب بدن، نتایج متفاوتی به دست آمده است. مطالعات انجام شده بر ترکیب بدن از نظر دوز مصرفی اسید لینولئیك مزدوج، طول مدت مطالعه، افراد شرکت کننده در مطالعه، فعالیت فیزیکی، نمایه‌ی توده‌ی بدنی (طبیعی، اضافه وزن و درجه‌های متفاوت چاقی)، گروه سنی، تعداد افراد شرکت کننده، پذیرش کپسول‌ها و نوع ایزومرهای اسید لینولئیك مزدوج متنوع بودند. به نظر می‌رسد ایزومر 10t،12c از بین ایزومرهای مختلف اسید لینولئیك مزدوج سبب تغییرات بهتری در ترکیب بدن می‌شود. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از مطالعات بالینی در مورد اثرات اسید لینولئیك مزدوج بر روی وزن و ترکیب بدن انسان متناقض است. پیشنهاد می‌گردد مطالعات طولانی مدت برای دیدن اثرات مصرف مکمل اسید لینولئیك مزدوج بر ترکیب بدن انجام شود.