Особливості розслідування кримінальних правопорушень, пов'язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, в сучасних умовах - I.V. Berdnik (Аналітично-порівняльне правознавство, 2023)
У даній статті було проведено дослідження особливості проведення окремих слідчих дій під час розслідування кримінальних правопорушень, пов'язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, в сучасних умовах. Автором зазначено, що в умовах сьогодення на тлі глобальної інформатизації суспільства й активного впровадження новітніх технологій в усі сфери життєдіяльності людини змінюються і форми збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Зловмисники, використовуючи надбання сучасних технологій, постійно вдосконалюють свою злочинну діяльність, змінюють напрями взаємодії з метою вчинення правопорушень.