انسان و جامعه در اندیشه‌ی سیاسی آیت‌الله خامنه ای - رضا لک زایی; شریف لک زایی (‫سیاست متعالیه‏, 2017)
پرسش اصلی مقاله‌ این است که نگاه اسلام به «فردِ انسان» و «مجموعه‌ی انسان‏ها» چگونه است؟ آیت‌الله خامنه‏ای به این پرسش به‌عنوان یک مطلب معرفتی اسلامی، و نه یک مسأله‌ی فلسفی، پاسخ می‏دهد. تلاش شده است تا پاسخ با روشی استنادی و تحلیلی از منظر ایشان ارائه شود. از این نظر، نگاه اسلام به فرد انسان و مجموعه‌ی انسان‏ها، یک نگاه مکمل و منسجم است و تفاوت صرفاً در زاویه‌ی نگاه نهفته است. این نظریه می‏تواند پایه و مبنایی برای مسائل کلان کشور باشد؛ به‌همین‌دلیل برخی کارکردها و پیامدهای این نظریه نیز مورد بررسی قرار گرفته است. چارچوب نظری حاکم‌بر مقاله، الگوی حرکت است که از دانش فلسفه اخذ شده است.