Методика мікроскопічно контрольованої безрецидивної хірургії пігментних новоутворень шкіри в дітей - O.V. Pasichnyk; V.S. Konoplitskyi; V.P. Fedus; A.I. Sasiuk (Хірургія дитячого віку, 2022)
Значна поширеність пігментних новоутворень шкіри, зважаючи на особливості пухлинного прогресу, у тому числі меланоми шкіри, у дитячій популяції виводить проблему раціонального видалення пігментних об’єктів шкіри в одну з найактуальніших, яка з огляду на існуючі ускладнення та негативні результати лікування потребує негайного вирішення з урахуванням можливостей сучасного обладнання та мініінвазивних лікувальних підходів до лікувальної тактики цієї складної патології.