CADRE DIDACTICE DE LA LICEUL DE FETE DIN SOROCA (1905-1911). CONTRIBUŢII BIOGRAFICE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2013)
Pornind de la documente inedite, depozitate în Arhiva Naţională a Republicii Moldova, am valorificat unele informaţii privind biografia cadrelor didactice de la Liceul de fete din Soroca (1905-1911). Ca urmare, în baza studierii formularelor de serviciu ale cadrelor didactice, am constatat că majoritatea profesorilor nu erau originari din Basarabia şi că aceştia şi-au făcut studiile în diferite oraşe ale Imperiului Rus. La Liceul de fete din Soroca obiectele erau predate în limba rusă. Numărul elevelor moldovence, care făceau în el studiile, era destul de redus. Cuvinte-cheie: Basarabia, Imperiul Rus, învăţământ, profesori, liceu, muzeu, fotografie.