Àlbum de Fotos (Drassana, 2022)
Les Drassanes Burell de Barcelona van ser fundades el 1895 per Josep Burell Magro, al 1910, van ampliar les instal·lacions i es van instal·lar a la platja de Can Tunis de Barcelona, al peu de Montjuïc. Les Drassanes Burell van tenir una producció molt variada: llanxes, falues, remolcadors, petits mercants, càbries, dragues, pesquers, iots, etc., així com tot tipus de maquinària i calderes marines. Cal destacar dues embarcacions que van assolir un alt nivell tecnològic: els remolcadors Besòs i Llobregat, encarregats per la Junta d’Obres del Port de Barcelona. L’any 2018 el senyor Francesc Cabana Vancells va donar a l’MMB  tres àlbums de fotografies i una col·lecció de fotografies d’embarcacions i maquinària construïdes en les Drassanes Burell. L’adquisició té gran valor doncs documenta una manera de treballar i n’és exemple de la iniciativa empresarial en la construcció naval a Catalunya. Aquests àlbums són un mostrari de diversos projectes de l’empresa, possiblement una carta de presentació per a futurs clients, o una memòria de la seva trajectòria.