Воєнні репарації Російської Федерації Україні за екоцид та геноцид: правові реалії та досвід минулого - D. Baranenko; R. Rusyn (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2023)
На сьогодні дослідження теми екоциду та геноциду має велике значення.  З моменту повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, остання зазнає багато втрат, зокрема, серед мирного населення, що в свою чергу має ознаки геноциду, а також щодня піддається ядерному шантажу та іншим загрозам та збиткам, реалізація яких розцінюється як екоцид.