Twee verhalen, een erfgoedanalyse - Hester Dibbits; Jonathan Even-Zohar (BMGN: Low Countries Historical Review, 2024)
Erfgoed is een concept dat gebruikt wordt voor objecten, plaatsen of praktijken die mensen in het heden onder verwijzing naar het verleden markeren als van wezenlijk belang voor de identiteit van een groep of individu. Erfgoedvorming kan overal plaatsvinden. Vanuit deze definitie van erfgoed stellen wij drie vragen bij de populaire televisieseries Het verhaal van Nederland en Het verhaal van Vlaanderen: