Avrupa Birliği’nde Demokratik Meşruiyet Sorunu - Sinem Akgü Açıkmeşe (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi, 2002)
Avrupa Birliği, demokratik olmamasından dolayı uzun zamandır eleştiriyor meşrulaştırma. AB’de Demokratik bütçe açığı üzerinde yürütülen bilimsel çalışmaların çoğu, Avrupa Parlamentosunu güçlendirmek gibi kurumsal çözümler doğrudan demokratik olarak Avrupa karar verme organını meşrulaştırdı, AB kurumlarının çalışma yöntemlerinin şeffaflığı ve basitleştirilmesi karar verme mekanizması. Bu makalenin ana amacı, kökenlerini araştırmaktır. AB’de demokratik bir eksiklik var. Avrupa'da kurumsal yollarla demokratik meşruiyet. Görmek yerine Bu makalenin altında yatan varsayım, her derde deva olarak kurumsal çözümler. Avrupa siyasi sisteminin demokratik siyasi karakteri, onun kapasitesine bağlıdır. Avrupalı ​​halkların hedeflerine ve sorunlarına ulaşmak.