Göğüse Penetre Tencere Kulpu İle Oluşan Diyafram Rüptürü - Esma Erdemir; Fatih Tanrıverdi; Gülhan Kurtoğlu Çelik; Ferhat İçme; Gül Pamukçu Günaydın (Cukurova Medical Journal, 2014)
Gögüs travmalarının yaklaşık %30"unu penetran travmalar oluşturur. Penetran göğüs travmalarının ise yaklaşık %10-15"inde diyafram rüptürü görülmektedir. Diyafram rüptürleri göğüs yaralanmalarının iyi bilinen fakat nadir görüldüğü için çok sık düşünülmeyen ve kolaylıkla gözden kaçabilen önemli bir komplikasyonudur. Biz çalıştığı fabrikada kaza sonrası göğsüne tencere kulpu saplanan ve diyafram rüptürü tespit ettiğimiz hastayı literatür eşliğinde sunmayı amaçladık.