Der slovenische Staatsgedanke - Gerhard GIESEMANN (Slavistična Revija, 2006)
Prispevek pregledno predstavlja, kako se je skozi stoletja, od Trubarja do slovenske države, izražala in oblikovala slovenska državotvorna zavest in samozavedanje oz. identiteta.