PARTICULARITĂȚILE METABOLISMULUI AMINOACIZILOR ÎN CONDIȚIILE INFECTĂRII CU CORONAVIRUSUL SARS-CoV-2 - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte reale si ale naturii, 2022)
Caracterul metabolismului aminoacizilor în condițiile infectării cu SARS-CoV-2 rămâne puțin studiat. În această lucrare sunt prezentate, pentru prima dată, studii privind influența coronavirusului SARS-CoV-2 asupra metabolismului aminoacizilor în condițiile Republicii Moldova. S-a determinat că pool-ul aminoacizlor din serul sanguin și eritrocite la pacienții cu COVID-19 este dezechilibrat, ceea ce creează tensiune în metabolismul proteinelor. Cuvinte-cheie: metabolism, aminoacizi, ser, eritrocite, pandemie, coronavirus, COVID-19.