Toisarvoista työvoimaa – ensiarvoisia kasvattajia - Anne Koskela (Kasvatus & Aika, 2014)
Artikkelissa tarkastellaan naisten työelämän murroskohtaa vuosina 19661972, jolloin koulutuspolitiikan ja työelämän välillä oli merkittävä ristiriita. Vaikka koulutusta pidettiin jo 1960-luvulla kaikkien kansalaisten oikeutena, sen soveltaminen työelämään oli naisille ongelmallista. Naisten työelämään siirtyminen ei ollut sopuisa tapahtuma, vaan edellytti yhteiskunnallista asennemuutosta. Suomessa käytiinkin moniulotteinen sekä kiivas sukupuolisopimuksen uudelleen neuvottelu, jota tämä artikkeli osaltaan analysoi erityisesti koulutuksen näkökulmasta.