Nikos Panajotopoulos: Gen za dvom. Prevod in spremna beseda Klarisa Jovanović. Zbirka Euroman 11. Ljubljana: Modrijan 2008 - Valentin Kalan (Keria: Studia Latina et Graeca, 2009)
V knjižni zbirki Euroman, ki jo je aprila 2008 izdala Založba Modrijan, so predstavljeni sodobni romani vseh držav članic Evropske unije. Republiko Grčijo predstavlja roman Nikosa Panajotopoulosa Gen za dvom (Το Γονίδιο της αμφιβολίας, Atene: ΠΟΛΙΣ, 1999), ki ga je prevedla Klarisa Jovanović.