بررسی و نقد کتاب «تحلیل انتقادی انگاره ترجمه قرآن کریم» نوشته دکتر سهراب مروتی - محسن حسن وندی; سهراب مروتی (پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی (پیوسته), 2021)
ترجمة قرآن کریم، یکی از مباحث حوزة قرآن‌پژوهی است که به ویژه در سدة اخیر با ابهام‌ها و سؤال‌های مختلفی همچون امکان ترجمه قرآن، جواز ترجمة قرآن، اصول و شرایط ترجمة قرآن و مبانی ترجمة قرآن روبه‌رو بوده و در مواقعی به مجادلات، حرق و خرق ترجمه‌ها و صدور حکم ارتداد برای مترجمان و قائلان به ترجمه منجر شده است. کتاب تحلیل انتقادی انگاره ترجمه قرآن کریم، اثر دکتر سهراب مروتی (1394)، با هدف پاسخ به این نوع سؤال‌ها و ابهام‌ها نگارش یافته که به ادعای نویسنده، در این زمینه نخستین منبع به زبان فارسی بوده و به تمامی سؤال‌ها پاسخ مستند و مستدلی داده است؛ لذا، نگارندة این مقاله بر آن است تا اثر مذکور را با هدف تبیین نقاط قوت و ضعف آن مورد بررسی و نقـد قـرار داده، آن را به خوانندة اثر بشناساند. این پژوهش با رویکرد توصیفـی‌ـ تحلیلی، به روش اسنادی و براساس اصول و شیوههای رایج در نقد منابع مکتوب انجام شده است.قرآن کریم، ترجمه، انگارة ترجمة قرآن، نقد و بررسی و سهراب مروتی.