ارائة الگوی توسعة کارآفرینی ورزش زنان ایران - بهناز خیاط; فریبا محمدیان; نیما ماجدی (مطالعات مدیریت ورزشی, 2020)
این پژوهش با هدف ارائة الگوی پارادایمی توسعة کارآفرینی ورزش زنان ایران انجام شد. این پژوهش مبتنی‌بر پارادایم تفسیری-برساختی بود و از لحاظ ماهیت جزو پژوهش‌های اکتشافی-بنیادی بود که با استفاده از رویکرد کیفی و راهبرد گراندد تئوری یا نظریة داده بنیاد انجام شد. خبرگان دانشگاهی، صاحب‌نظران علمی در حوزه‌های کارآفرینی و به‌خصوص کارآفرینی زنان و کارآفرینی ورزشی، اقتصاد و مدیریت ورزشی، مدیران و مالکان کسب‌وکارهای ورزشی و نیز زنان کارآفرین در حوزه‌های گوناگون جامعة آماری پژوهش را تشکیل دادند که 21 نفر از آن‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند به‌عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. در این مطالعه برای گردآوری داده‌ها از دو روش کتابخانه‌ای (مرور کتب، مقالات، پایان‌نامه‌ها، اسناد و گزارش‌های رسمی و ...) و میدانی (مصاحبه با اعضای نمونة پژوهش) استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها براساس نظریة داده‌بنیاد و در سه گام شامل کدگذاری باز، کدگذاری محوری و مرحلة نظریه‌پردازی یا کدگذاری انتخابی با استفاده از نرم‌افزار ATLAS.ti انجام شد. براساس یافته‌های پژوهش، این موارد شناسایی شد: شرایط علّی (شامل ویژگی‌ها و مهارت‌های شخصیتی، ویژگی‌های کارآفرینانه، عوامل انگیزشی، مهارت‌های مدیریتی، مهارت‌های ارتباطی، توانمندی‌های مالی، توانایی‌های بازاریابی، مهارت‌های فناورانه و فنی-تخصصی، عوامل حمایتی و امکانات و ظرفیت‌ها، تجربه)، عوامل زمینه‌ای (شامل زیرساخت‌ها و بسترها، عوامل قانونی_نهادی، عوامل اقتصادی، زمینة شخصی و عوامل فرهنگی-اجتماعی)، عوامل مداخله‌گر (شامل عوامل جنسیتی، شرایط خانوادگی و فردی و شرایط محیطی)، راهبردها (شامل اقدامات مالی-اقتصادی، اقدامات تشویقی-ترغیبی و حمایتی، اقدامات سیاسی-قانونی و سیاست‌گذاری، آموزش و پژوهش، توسعة توسعة ارتباطات و فناوری) و پیامدهای توسعة کارآفرینی ورزش زنان ایران (شامل پیامدهای اقتصادی، پیامدهای اجتماعی و پیامدهای ورزش و سلامت).