Antalya Kıyıları Arkeolojik Sualtı Araştırmaları Üzerine Bir Değerlendirme - Hakan Öniz; Murat Karademir (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2016)
Konumu itibariyle, Akdeniz 'in kuzey kıyısında yer alan Antalya, M.Ö.158 yılında Bergama hükümdarı II. Attalos tarafından kurulmuştur. Binlerce yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan kent, ülkemizde en çok antik kenti barındıran bir yerleşim yeri olmasının yanında uzun sahil şeridi ile birçok batığa ve arkeolojik kalıntıya da ev sahipliği yapmaktadır.