Józef Elsner, Król Łokietek, czyli Wiśliczanki. Opera w dwóch aktach. Libretto Ludwik Adam Dmuszewski, wyd. Grzegorz Zieziula, Warszawa 2019 - Małgorzata Woźna-Stankiewicz (Muzyka, 2021)
Recenzja edycji krytycznej: Józef Elsner, "Król Łokietek, czyli Wiśliczanki". Opera w dwóch aktach. Libretto Ludwik Adam Dmuszewski, wyd. Grzegorz Zieziula, Warszawa 2019