Erroibarko aldaeraren inguruan (5 – Esteribarko erdialdeko azpialdera. Lehen erdia) - Koldo Artola (Fontes Linguae Vasconum, 2017)
Bosgarren eta azken-aurreko entrega honetara dakartzagun ekaiak Esteribarko erdialdeko aldaerari egokituriko lau herriotan bildurik daude; Agorreta, Saigots, Usetxi eta Leranotz, beste sei herritan bildurikoak azken saiorako utzita. Sailkapen hau, inoiz esan dugun moduan, Louis-Lucien Bonaparte euskalariak utzi zigun mapa miresgarrian oinarriturik dago, Pedro de Yrizarrek mapa hartan ikusi uste zituen azpialdaerak ere kontutan hartuta.