SOLUŢIILE ABORDATE ÎN DREPTUL CONFLICTUAL AL UNIUNII EUROPENE ÎN DOMENIUL CONTRACTELOR DE MUNCĂ - Valeriu Babără (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2018)
Prezentul studiu se referă la regimul conflictual al contractelor de muncă analizate din punctul de vedere al Regulamentului Roma I. Astfel, sunt analizate soluţiile privind legea aplicabilă condiţiilor de fond şi de formă ale acestor categorii de contracte, precum şi aspectele care exced domeniului de aplicare a Regulamentului Roma I. THE SOLUTIONIS ADRESSED IN CONFLICTUAL LAW OF EUROPEAN UNION IN THE AREA OF LABOR CONTRACTS This study relates to the conflict regime of labor contracts analyzed from the point of view of Rome I Regulation. Thus the solutions regarding applicable law of formal and substantive conditions, of these categories of contracts are analyzed and also the aspects that exceed the field of application of Rome I Regulation.