Підтримка відкритої науки в Technische Informationsbibliothek — TIB - М. А. Назаровець (Вісник Харківської державної академії культури, 2022)
Проаналізовані напрями підтримки руху Відкритої науки у TIB — Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek. З’ясовано, що ідеї Відкритої науки є провідними в реалізації завдань роботи бібліотеки, а підхід до їх реалізації комплексний: оцифрування інформації, акцент на використанні цифрових технологій, максимальна доступність до наукової інформації, застосування семантичних технологій пошуку, реалізація можливостей публікації у Відкритому доступі, проведення досліджень з пошуку, впровадження нових та вдосконалення звичних інструментів для організації бібліотечних послуг у процесі підтримки Відкритої науки, спілкування й співпраця на національному та міжнародному рівнях для обміну досвідом та пошуку оптимальних напрацювань на шляху до відкритості.