Особливості перебігу хвороби Кавасакі в доковідний час - L.I. Vakulenko; A.V. Riznyk; S.V. Samsonenko; Yu.S. Stepanovsky (Сучасна педіатрія: Україна, 2024)
Хвороба Кавасакі (ХК) є однією з найчастіших причин лихоманки неясного ґенезу та набутих вад серця в дітей віком до 5 років. Наразі не існує специфічних лабораторних тестів для діагнозу ХК, у зв’язку з чим його встановлюють на підставі клінічних даних.