Neşe Harbalioğlu (Ed.), Raile Abdulvahit Kaşgarlı (Yayıma Haz.), Çağdaş Uygur Edebiyatı Tarihi, Ankara: Gazi Kitabevi, 2017, 347 s. - Kamile SERBEST (Uluslararası Uygur Araştırmaları Dergisi, 2017)
Çağdaş Uygur edebiyatı, 19. yüzyılın sonraları ve 20. yüzyılın başlarında temelleri atılan, günümüze kadar gelişimini sürdürerek devam eden Uygur edebiyatını ifade etmektedir. Bu dönemlerde ortaya çıkan sosyal ve siyasi durumlar Uygur araştırmacıları dünya edebiyatına yöneltmiş ve takip ettikleri edebiyatlarda yer alan çeşitli türleri kendi sahalarında da uygulamaya başlamışlardır.