TÜRK BELGESEL FİLMCİLİĞİ ÖRNEK BELGESEL FİLM: TÜRKİYE'NİN İLK TÜRK STÜDYO FOTOĞRAFÇISI ''FOTO HAŞAN BEHÇET” (1) - Aytekin Can; İmran Aslan; Mehmet Fidan; Süleyman Karaçor (Selçuk İletişim, 2014)
Osmanlı toplumunda fotoğrafçılık ve fotoğraf çekmek ayıp ve günahtı. Bu yüzden fotoğrafçılık işiyle gayri müslimler ilgileniyordu Haşan Behçet Ermeni fotoğraf ustası Solakyan Efendi'nin yanında fotoğrafçılığa başladı ve daha sonra fotoğrafhanesini devraldı. Foto Haşan Behçet, bu işle uğraşan ilk Türk olmuş ve adını Türk fotoğrafçılık tarihine yazdırmıştır. Bu çalışma öncelikle Türkiye'de belgesel filmciliğin tarihini incelemektedir. Araştırmanın uygulamalı bölümünü Foto Haşan Behçet stüdyosunun tarihçesi ve "Foto Haşan Behçet" belgeseli senaryo metni oluşturmaktadır.